Skip to main content

Smartengeld

bij letselschade

Smartengeld, ook wel immateriële schadevergoeding genoemd, is een vergoeding voor het leed en de emotionele gevolgen die u heeft ervaren als gevolg van letselschade. Bij FIX Letselschade begrijpen we dat letselschade meer omvat dan alleen financiële schade. Het emotionele en psychische leed dat u heeft doorstaan verdient ook erkenning en compensatie.

Smartengeld kan worden toegekend voor diverse vormen van leed, zoals pijn, verdriet, verlies van levensvreugde, verminderde levenskwaliteit, en psychische klachten zoals angst of depressie. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel en de impact ervan op uw leven.

Onze letselschadespecialisten zijn gespecialiseerd in het claimen van smartengeld voor slachtoffers van letselschade. Wij zetten ons in om uw emotionele schade te erkennen en te vertalen naar een rechtvaardige vergoeding.

Wij bieden ondersteuning bij het claimen van smartengeld door:

  • Onderbouwing van uw leed: We verzamelen medische rapporten en andere bewijsstukken om de ernst van uw emotionele schade aan te tonen.
  • Bepaling van de hoogte: We berekenen de hoogte van het smartengeld op basis van jurisprudentie en ervaring met vergelijkbare zaken.
  • Juridische afwikkeling: We vertegenwoordigen u bij onderhandelingen met de tegenpartij of in gerechtelijke procedures om een rechtvaardige smartengeldvergoeding te verkrijgen.

Ons doel is om u te helpen bij het verkrijgen van erkenning en compensatie voor uw emotionele leed. Wij streven naar een optimale schadevergoeding die recht doet aan uw persoonlijke situatie.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek over smartengeld. Onze letselschadespecialisten staan klaar om u te begeleiden bij het claimen van een rechtvaardige vergoeding voor uw immateriële schade na letselschade.

Zal ik u even bellen?

Laat hieronder uw naam en telefoonnummer achter en ik bel u zo snel mogelijk.

Wat te doen bij letselschade

Als u letselschade oploopt door toedoen van een ander, dan heeft u in veel gevallen recht op een financiële vergoeding van de schade. Dit noemen we de schadevergoeding voor uw letsel.

Letselschade bestaat uit alle schade die u als gevolg van het ongeval oploopt. Als financiële compensatie van de ontstane schade kan u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade en een schadevergoeding claimen.

Twijfelt u of u recht heeft op een schadevergoeding? Neem vrijblijvend contact op met onze letselschadespecialisten, wij informeren u graag!

Mijn letselongeval

✅ Ongeval in het verkeer, zoals met de motor, auto, fiets of scooter;
✅ Een hondenbeet;
✅ Val van een paard of trap van een paard;
✅ Een bedrijfsongeval;
✅ Een gebrekkig product;
✅ In het openbaar vervoer;
✅ Door gebreken aan de openbare weg.

Wilt u een vrijblijvend gesprek inplannen of heeft u gewoon een vraag?