Skip to main content

Ongevallen

Aangereden als voetganger

Letselschade op straat

Voetgangers worden namelijk gezien als “zwakke verkeersdeelnemers”. Dit komt doordat motorvoertuigen, zoals auto’s en vrachtwagens extra risico hebben op het leveren van schade. Auto’s en vrachtwagens zijn zwaarder en bewegen sneller door het verkeer waardoor voetgangers meer risico op ernstig letsel hebben bij een aanrijding. Voetgangers worden bij een aanrijding door een auto of andere sterkere verkeersdeelnemer beschermt door de Nederlandse Wegenverkeerswet.

Zal ik u even bellen?

Laat hieronder uw naam en telefoonnummer achter en ik bel u zo snel mogelijk.

Heb ik recht op een schadevergoeding na een aanrijding?

Of u recht heeft op een schadevergoeding na een aanrijding, wanneer een ander aansprakelijk is voor het ongeluk. Wanneer u als voetganger wordt aangereden heeft u in bijna alle situaties recht op een schadevergoeding van de schuldige partij.

De claim wordt uitgekeerd door de verzekeringsmaatschappij die aansprakelijk wordt gesteld voor uw schade als gevolg van de aanrijding. Hieronder kort een toelichting op het soort aanrijdingen die in het verkeer veelvuldig voorkomen.

Aangereden als automobilist

Bent u door een automobilist aangereden en is deze aansprakelijk voor het ontstaan van het verkeersongeval? Dan heeft u recht op een schadevergoeding voor de letselschade die u oploopt. Bij een kop-staartbotsing is vaak snel duidelijk wie aansprakelijk is voor de schade. Vaak ziet de automobilist de verkeerssituatie over het hoofd, hij of zij remt te laat en u wordt onverwachts van achteren aangereden. Door de klap en de kracht die vrij komt is de kans op een whiplash na een aanrijding erg groot.

Dat is ook het geval als de tegenpartij door rood rijdt of haaientanden negeert en met volle snelheid een ongeluk veroorzaakt waar slachtoffers bij betrokken zijn.

Wilt u een vrijblijvend gesprek inplannen of heeft u gewoon een vraag?